179652
Book
In basket
Dieta dla mózgu / Barbara Jakimowicz-Klein. - Wrocław : Wydawnictwo Astrum, [2017]. - 160 stron ; 21 cm.
Barbara Jakimowicz Klein w książce "Dieta dla mózgu" stara się odpowiedzieć na pytania: czy istnieje ścisły związek między tym co jemy, a wydolnością i możliwością zahamowania procesów starzenia się naszego mózgu? Czy można pomóc w utrzymaniu zdolności umysłowych poprzez dostarczanie organizmowi właściwych witamin i składników mineralnych? Czy stosowanie odpowiedniej diety wpływa na sprawność naszego umysłu? Ludzki umysł bywa niedoskonały, często zawodzi. Warto więc czasem popracować nad jego kondycją. Sposobów na poprawienie koncentracji i usprawnienie procesów myślowych są tysiące. W swojej książce autorka w formie pytań i odpowiedzi przystępnie opisała funkcjonowanie układu nerwowego i mózgu, przybliżyła pojęcia, takie jak pamięć, inteligencja, a także - co najważniejsze – przedstawiła wpływ diety na sprawność umysłu. Tak, tak! Problemy z koncentracją, nieumiejętność skupienia się, kłopoty ze snem, przygnębienie, a nawet stany depresyjne mogą być skutkami złego odżywiania się. Co więc zrobić, żeby poprawić kondycję własnego umysłu? Co jeść, aby usprawnić procesy myślowe i uniknąć apatii, zmęczenia oraz zaburzeń w funkcjonowaniu układu nerwowego? Czym przyprawiać dania, żeby polepszyć własne samopoczucie i ustrzec się „zapominalstwa”? Odpowiedzi na powyższe pytania znajdują się na kartach tej książki. Koniecznie do niej sięgnij!
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce: Potrawy na poprawienie koncentracji, witaminy opóźniające starzenie się mózgu, minerały podnoszące sprawność umysłu, posiłki hamujące procesy starzenia.
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach 159-160.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again