Ostrowska Lucyna
Sortowanie
Źródło opisu
IBUK Libra
(1)
Forma i typ
E-booki
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2473)
Kozioł Paweł
(2010)
Kotwica Wojciech
(811)
Kowalska Dorota
(650)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(471)
Ostrowska Lucyna
(-)
Kochanowski Jan
(469)
Drewnowski Jacek (1974- )
(428)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(367)
Zarawska Patrycja (1970- )
(349)
Fabianowska Małgorzata
(336)
Steel Danielle (1947- )
(326)
Roberts Nora (1950- )
(323)
Disney Walt (1901-1966)
(319)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(299)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(298)
Popławska Anna (filolog)
(293)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(282)
Zimnicka Iwona (1963- )
(279)
Kijowska Elżbieta
(277)
Marciniakówna Anna
(274)
Trzeciak Weronika
(260)
Konopnicka Maria
(258)
Christie Agatha (1890-1976)
(255)
Boy-Żeleński Tadeusz
(241)
Leśmian Bolesław
(235)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(233)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(226)
Krasicki Ignacy
(226)
Prus Bolesław (1847-1912)
(224)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(218)
Kinder-Kiss Hanna
(215)
Siemianowski Roch
(215)
Shakespeare William (1564-1616)
(214)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(209)
Rzehak Wojciech (1967- )
(200)
Goliński Zbigniew
(198)
Dug Katarzyna
(197)
Ludwikowska Jolanta (1962- )
(196)
Baczyński Krzysztof Kamil
(195)
Chorąży Wojciech
(194)
King Stephen (1947- )
(194)
Szulc Andrzej
(192)
Kiss Jacek
(186)
Mazurkiewicz Robert
(181)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(179)
Utta Mirosław
(177)
Courths-Mahler Hedwig (1867-1950)
(176)
Tuwim Julian (1894-1953)
(169)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(168)
Królicki Zbigniew A. (1954- )
(167)
Cartland Barbara (1901-2000)
(166)
Popczyński Marcin
(166)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(166)
Just Anna
(163)
Mazan Maciejka
(163)
Rozwadowski Stanisław (ilustrator)
(163)
Włodarczyk Barbara (1960- )
(162)
Praca zbiorowa
(158)
Kasdepke Grzegorz (1972- )
(157)
Cholewa Piotr W. (1955- )
(156)
Jachowicz Stanisław
(156)
Beaumont Émilie (1948- )
(155)
Chmielewska Joanna (1932-2013)
(154)
Webb Holly
(148)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(145)
Stanecka Zofia (1972- )
(145)
Dobrzańska-Gadowska Anna
(144)
Kozłowska Urszula (1958-2018)
(144)
Sandemo Margit (1924-2018)
(144)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(141)
Musierowicz Małgorzata (1945- )
(139)
Dąbrowska Maria (1889-1965)
(138)
Kraśko Jan (1954- )
(136)
Braiter Paulina (1968- )
(135)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(135)
Lech Justyna
(135)
Polkowski Andrzej (1939-2019)
(135)
Ross Tony (1938- )
(135)
Szancer Jan Marcin (1902-1973)
(134)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(133)
Mosek Katarzyna
(132)
Mróz Remigiusz (1987- )
(131)
Ochab Janusz (1971- )
(131)
Rolando Bianka
(131)
Gawryluk Barbara (1957- )
(129)
Głowińska Anita
(129)
Mickiewicz Adam
(129)
Możdżyńska Aldona
(129)
Furczyk Bożena
(127)
Williams Sophy
(127)
Coben Harlan (1962- )
(124)
Jan Paweł II (papież ; 1920-2005)
(124)
Palmer Diana (1946- )
(123)
Vandenberg Patricia (1921-2007)
(123)
Mortka Marcin (1976- )
(121)
Oklejak Marianna (1981- )
(121)
Zielińska Dorota
(121)
Domańska Joanna (1970- )
(120)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
1 wynik Filtruj
E-book
W koszyku
Dietetyka w psychiatrii i neurologii jest książką z zakresu edukacji żywieniowej przeznaczoną nie tylko dla lekarzy psychiatrów, lekarzy rodzinnych, dietetyków, psychologów, studentów medycyny, lecz także dla samych pacjentów oraz ich rodzin. Zawiera zarówno uwagi teoretyczne, jak i praktyczne dotyczące odmienności żywieniowych osób cierpiących na choroby psychiczne i/lub neurologiczne. Uczy zasad prawidłowego żywienia, konstruowania poszczególnych posiłków oraz wypracowywania nawyku planowania i przygotowywania jadłospisów składających się z trzech głównych posiłków oraz dwóch małych (ale zaplanowanych) przekąsek, z podaniem konkretnych przykładów dziennych racji pokarmowych w danej jednostce chorobowej, wyszczególnieniem produktów zalecanych do spożycia oraz tych, których należałoby unikać. Przy każdej jednostce chorobowej zwrócono uwagę na najczęściej popełniane błędy żywieniowe stwierdzane w badaniach naukowych. Jednolita edukacja całych zespołów terapeutycznych - lekarza, psychologa, dietetyka i innych specjalistów, powinna pozwolić na dobrą współpracę w zakresie poradnictwa żywieniowego z pacjentem i jego rodziną. Natomiast pacjent i jego otoczenie mają możliwość praktycznego wykorzystania tej wiedzy, zapoznając się z pojęciem kaloryczności i składu produktów oraz potraw. Mamy nadzieję, że niniejszy podręcznik przyczyni się do pogłębienia wiedzy na temat celowości doboru produktów i potraw w często długotrwałym procesie terapeutycznym.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej